Hoe kun je zelf je website beter ‘leren’ aanpassen?

25 januari 2023 | Leestijd: 3 minuten

Met technologie die steeds meer geavanceerd wordt, is het maken van je eigen website gemakkelijker dan ooit. Of je nu een blog wilt starten of je bedrijf op de kaart wil zetten; het creëren van een professionele website is binnen handbereik. Om ervoor te zorgen dat jouw website eruit springt en precies past bij wat jij zoekt, moet je weten hoe je hem kunt aanpassen om aan jouw behoeften te voldoen. Dit geldt met name als een professioneel bedrijf al de website voor je heeft ontwikkeld. Hieronder vind je drie tips over hoe je zelf meer controle kunt krijgen over het uiterlijk en de functionaliteit van jouw website.

Tip 1: Kies voor een makkelijke websitebouwer zoals WordPress 

Websitebouwers zijn online tools of programma’s die ervoor zorgen dat je gemakkelijk en snel de website van jouw dromen kan creëren. Sommige websitebouwers bieden een drag & drop-interface die het aanpassen van je webpagina’s gemakkelijk maakt. Andere tools geven je de mogelijkheid om HTML, CSS en JavaScript te coderen, zodat je precies kunt bepalen hoe je website eruitziet.

Bij WebNexus bouwen we websites bewust met WordPress. Dit heeft ermee te maken dat het met dit Content Management Systeem (CMS) erg gemakkelijk is om websites aan te passen zonder dat je hier technische kennis voor nodig hebt. Teksten of afbeeldingen aanpassen doe je in een handomdraai. Bij complexere wensen of de inbouw van nieuwe functionaliteiten kan het nodig zijn om alsnog de website bouwer in te schakelen. Echter, dit kan je ook zelf proberen door middel van onderstaande twee tips.

Tip 2: Leer zelf te coderen

In de tweede plaats kan je leren hoe je zelf HTML, CSS en JavaScript kunt coderen. Door deze technieken te beheersen, heb je veel meer controle over wat er op jouw website wordt weergegeven. Bovendien kan je met één druk op de knop aanpassingen doorvoeren en zo tevreden bent met het uiterlijk van je website. Via plekken als Icttrainingen.nl kun je binnen mum van tijd leren coderen, waardoor het aanpassen van je website veel eenvoudiger wordt.

Tip 3: Raadpleeg online hulpbronnen

Tot slot kan je op het internet bepaalde bronnen raadplegen voor meer informatie over hoe je jouw website kunt aanpassen. Veel tutorials en blogs geven uitgebreide stappenplannen over hoe je bepaalde dingen kunt doen, zoals het aanpassen van de font, kleuren of banners op je website. Online hulpbronnen geven je vaak ook meer informatie over bepaalde webhosting services en zelfs tips over SEO-optimalisatie. 

Al met al zijn er verschillende manieren om zelf jouw website aan te passen. Door te coderen, online hulpbronnen te raadplegen en een makkelijke websitebouwer te gebruiken, kun je de functionaliteit en het uiterlijk van je webpagina volledig naar eigen voorkeur inrichten.