Waarom kiezen wij voor WordPress?

20 maart 2016 | Leestijd: 3 minuten

Deze vraag wordt mij niet zo vaak gesteld, maar toch wil ik deze vraag graag beantwoorden, en de keuze onderbouwen. Er zijn namelijk heel veel opties en tegenwoordig zie je steeds vaker dat bedrijven zelf software gaan ontwikkelen. Daarentegen vind ik WordPress nog steeds op veel terreinen onverslaanbaar, zoals uit dit artikel zal blijven.

De CMS kwestie speelt vooral onder bedrijven die zich bezighouden met het maken van websites. Er zijn namelijk zeer veel zogenoemde ‘Content Management Systemen (CMS)’. Het voordeel van dit soort systemen is dat ze zeer gebruiksvriendelijk zijn en je in de meest gevallen met een beperkte hoeveelheid technische kennis, toch een professionele website kunt opzetten. Daarentegen verschillen deze CMS systemen op veel vlakken, zoals in onderstaande video (Engels) duidelijk wordt gemaakt.

 

Waarom gebruiken wij WordPress?


✓ 
Regelmatig updates: Thema’s, plugins en de algehele WordPress software wordt dagelijks voorzien van updates. Dat is niet alleen een teken dat er iedere dag geavanceerdere functionaliteiten worden gelanceerd, maar ook dat eventuele beveiligingslekken gedicht worden. Dat is natuurlijk extreem belangrijk om de kans op hacks enorm te verminderen.

Veel plugins: Er zijn ontzettend veel verschillende plugins beschikbaar voor haast alles wat je nodig hebt. Denk hierbij aan: social media buttons, caching plugins, image compressors, contact formulieren, sliders, etc. Dit maakt dat je bij WordPress een alles-in-één oplossing hebt. Voor iedere functionaliteit is er wel een plugin die gratis, dan wel voor een schappelijk prijs beschikbaar is.

✓ Veel thema’s: Er zijn ontzettend veel verschillende templates (thema’s) beschikbaar met als gevolg dat we voor iedere klant wel een geschikt thema kunnen vinden dat goed past bij zijn/haar wensen. Bovendien heeft dat als voordeel dat niet iedere website hetzelfde is.

Weinig bugs: Dit komt natuurlijk door de kracht van de community en de regelmatige updates. De community (lees: alle WordPress gebruikers) sporen fouten en beveiligingslekken op en communiceren dit door aan de ontwikkelaars van thema’s. Vervolgens reageren zij adequaat door direct aanpassing door te voeren in de codering van een template met als gevolg weinig bugs.

Gemakkelijk in gebruik: Zodra wij een website opgeleverd hebben, kan de klant zelf ook eenvoudige wijzigingen doorvoeren. Dat geldt niet voor ieder CMS systeem, omdat ook simpele handeling enorm gecompliceerd kunnen zijn binnen andere CMS. Dat is natuurlijk de reden dat wij kiezen voor WordPress en daarmee onze klanten niet aan het lijntje willen vasthouden, maar enigszins vrijheid gunnen.

Krachtige communityGezien het feit dat WordPress de grootste CMS is, zijn er dagelijks talloze mensen bezig om thema´s en plugins te perfectioneren. Bovendien wordt er heel veel hulp geboden door andere WordPress goeroes als er iets niet lukt. Zo kan je gemakkelijk hulp krijgen met zowel technische als praktische WordPress probleempjes. Je bent vast niet de eerste met een bepaald probleem.

Gratis in gebruik: Spreekt voor zich. Gratis software. Beter dan dat zal het niet worden 😉