Websites voor therapeuten

12 juli 2015 | Leestijd: 3 minuten

Vandaag de dag is het internet en de onlinewereld niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Dit heeft ertoe geleid dat mensen zo ongeveer alles via het internet opzoeken. Waar is de dichtstbijzijnde supermarkt? Hoelaat vertrekt mijn trein? Wat kan ik het best tegen hoofdpijn doen? Wat te doen tegen stress? Kortom, de mens is heel zelfredzaam geworden door internet. Althans de mens pretendeert zichzelf te kunnen redden via deze weg. ‘Eerst maar eens even zelf op het web zoeken, alvorens ik iemand ga raadplegen’. Het is de afgelopen jaren dan ook steeds vanzelfsprekender geworden dat de mens zelf via het web erachter komt medische en professionele hulp nodig te hebben en op zoek gaat via het internet naar een therapeut of behandelaar. Een goede, toegankelijke en solide site is voor de therapeut en behandelaar dan ook van cruciaal belang.

Jouw online visitekaartje

Waar je het als therapeut of behandelaar vroeger nog vooral moest hebben van de mond-tot-mondreclame, flyers en veel advertenties. Is de sleutel tot naamsbekendheid voor de hedendaagse medische specialist een goede, betrouwbare en overzichtelijke site met goede reviews. Dit zou u mogen beschouwen als een soort super visitekaartje. Het plaatsen van flyers van uw praktijk op een onzichtbare plek in de wachtkamer van een huisartsenpraktijk heeft weinig zin. Dit geldt ook voor uw site: het is van belang dat uw site goed vindbaar is in diverse zoekmachines zoals Google en Yahoo.

Meer dan alleen een visitekaartje

Een groeiende groep therapeuten en behandelaren gebruiken hun site niet alleen als een visitekaartje, maar ook als een bindmiddel. Zo zijn er diverse specialisten die regelmatig interessante artikels op hun site zetten of onlinetrainingen aanbieden. Deze trainingen kunnen zowel aanvullend als volkomen vervangend zijn voor het fysieke behandeltraject. Door een goede en moderne site kunt u dus zelfs een gedeelte van het behandelplan implementeren via uw site. Je website vormt dan ook voor u een tool. Tevens speelt u hierdoor in op de wensen van uw cliënt.

Social Media gebruiken als bindmiddel

U kunt de naamsbekendheid van uw praktijk nog sneller online vergroten door ook actief gebruik te maken van social media. Door regelmatig iets te posten op bijvoorbeeld Facebook of Twitter vergroot je je online reikwijdte, wat ten goede komt aan de online vindbaarheid van u als behandelaar of therapeut.

WebNexus is er voor u

Bent u overtuigd van de noodzaak van een goede, overzichtelijke en krachtige site voor uw praktijk als therapeut of behandelaar. Alleen rijst de vraag nu: hoe dit te realiseren? Dan bent u bij WebNexus aan het juiste adres. Wij bouwen goedvindbare en betrouwbare websites voor therapeuten en behandelaren. Door onze jarenlange ervaring, onze diverse expertises en onze brede kennis kunnen wij samen met u tot een site op maat komen voor uw praktijk.