Webteksten laten schrijven

Webteksten die blijven hangen

Teksten zijn een belangrijk onderdeel van je website. Online is aandacht schaars. Veel mensen scannen je tekst in plaats van dat ze deze volledig lezen. Wij zorgen ervoor dat jouw boodschap goed overkomt.

Webteksten laten maken

SEO Copywriting

Wat maakt een goede webtekst?

Goede webteksten zijn doelgericht, pakkend en hebben een logische opbouw. Het is aan te raden om je webteksten af te stemmen op het doel van je website. Wil je een dienst of product verkopen? Dan moeten teksten mensen verleiden om contact op te nemen of een product in hun winkelwagentje te doen.

Een goede tekstschrijver weet de aandacht van een bezoeker te trekken en naar het gewenste doel te sturen. Daarnaast is het ook belangrijk dat Google de webteksten indexeert op relevante zoektermen. Op die manier krijg je nog meer bezoekers via Google.

Webteksten schrijven
Bestaande webteksten redigeren
SEO-analyse webteksten
webteksten schrijven

Voorbeeldteksten van onze SEO Copywriter

Het schrijven van webteksten is een vak apart. Onze tekstschrijver Danielle helpt je hier graag mee. Benieuwd naar haar schrijfstijl? Hieronder vind je een aantal voorbeeldteksten.

Horecaonderneming

In hartje Alkmaar vind je het gezellige restaurant De Toren. Hier serveren we dagelijks heerlijke lunches, borrels en diners voor culinaire fijnproevers. In een knusse sfeer kun je genieten van bijzondere gerechten. Wat dacht je van onze huisgemaakte bitterballen met geheim ingrediënt? Of onze rijk gevulde vegetarische stoofschotels?

Op onze menukaart vind je klassieke gerechten met een moderne twist. We spelen met ingrediënten en combineren verschillende keukens en culturen. Over ingrediënten gesproken: we kiezen bewust voor lokale seizoensproducten en werken samen met boeren, bakkers en ijsmakers uit de streek. Want een maaltijd met verse ingrediënten van hoge kwaliteit, daar geniet je nóg meer van.

We heten kleine en grote gezelschappen van harte welkom in ons restaurant. Voor een intiem diner hebben we tafeltjes voor 2 personen, voor grote groepen hebben we een extra lange tafel met gezellige zitbank. Kom je met meer dan 8 personen? Bel dan even van tevoren.

Heb je allergieën of dieetwensen? Onze chefkok bereidt graag iets lekkers speciaal voor jou. Neem vooraf contact met ons op, dan zorgen wij voor een heerlijk vervangend gerecht.

SEO webtekst zakelijk
Advocatenkantoor

Advocatenkantoor Bekking is een gerenommeerd advocatenkantoor in Alkmaar. Onze deskundige en ambitieuze advocaten bieden rechtshulp en juridische bijstand voor ondernemers en particulieren. Met een kritische blik, een passie voor rechtvaardigheid en een doeltreffende aanpak verdedigen wij uw belangen.

Bent u geconfronteerd met een (zakelijk) juridisch geschil? Dan heeft u iemand nodig die u bijstaat en opkomt voor uw recht. In Alkmaar en omgeving kunt u hiervoor bij ons terecht. Voor onze cliënten zijn we persoonlijk en betrokken. In de zaak zijn we oplossingsgericht en zeer vasthoudend. We doen niet alleen beloftes: we maken het waar.

In ons handelen staat de kwaliteit van onze dienstverlening centraal. Dit betekent dat u mag rekenen op professioneel juridisch advies van hoog niveau, maar ook op vlotte communicatie, een duidelijk tarief en een resultaatgerichte aanpak waarbij uw belang voorop staat. Het streven is altijd om uw geschil zo voorspoedig mogelijk op te lossen en te behalen waar u recht op hebt.

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde advocaat in omgeving Alkmaar? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak op ons of uw kantoor.

SEO webtekst zakelijk
Zorginstelling

In het rustige Sint Pancras staat zorgcentrum De Hoeve. Hier hebben we 4 woongroepen voor mensen met dementie. In een kleinschalige setting met moderne faciliteiten zorgen we met veel liefde voor onze bewoners. Onze kamers zijn huiselijk en sfeervol ingericht, met ruimte voor de vertrouwde spulletjes van thuis. Vanaf een ruim buitenterras geniet u van het mooie uitzicht op de weilanden en het dorp Sint Pancras.

In onze zorg staan de wensen van de bewoners centraal. Elke middag even naar buiten, uitslapen op zondag of genieten van uw favoriete muziek. Bij ons kunt u deze vertrouwde gewoontes blijven vasthouden. Ook wordt er dagelijks vers gekookt op de locatie. Zo kunnen we rekening houden met dieetwensen of allergieën.

Zorgcentrum De Hoeve is geschikt voor mensen met dementie in elk stadium die graag in een rustige, kleinschalige woongroep willen wonen. Onze zorgverleners zijn opgeleid om specialistische zorg en/of verpleging te kunnen verlenen. Binnen de locatie werken we nauw samen met (geriatrisch) artsen, fysiotherapeuten, psychologen en andere specialisten. Zo hebben we alle zorg onder één dak. Dat is wel zo prettig.

Heeft u vragen over ons zorgcentrum? Of interesse in een woonplek? We vertellen u graag meer via telefoon of e-mail. Ook is het mogelijk om vrijblijvend langs te komen voor een bezoek.

Webtekst voorbeeld

Veelgestelde vragen

Wat kost een goede, SEO-proof webtekst?

Onze SEO Copywriter Danielle maakt altijd een voorstel op maat. Afhankelijk van de omvang van het project en de moeilijkheid van het onderwerp (oftewel, de benodigde inleestijd) doet zij een passend voorstel. Uiteraard ben je daarna geheel vrij om te bepalen of dit voorstel in lijn is met je verwachtingen. Onze offertevoorstellen zijn altijd vrijblijvend.

Hoe snel kan mijn webtekst geschreven worden?

Afhankelijk van de hoeveelheid lopende projecten kunnen we hier een goede inschatting van maken. Doorgaans is het haalbaar om binnen een maand de webteksten netjes opgeleverd te hebben. Uiteraard hangt dit er ook van af in hoeverre de opdrachtgever netjes en tijdig het benodigde materiaal aanlevert en het aantal feedbackrondes. Wij vinden het belangrijk dat je tevreden bent met de opgeleverde teksten dus we gaan altijd door totdat deze (minimaal :)) in lijn zijn met je verwachtingen. De praktijk leert dat een project soms in een/twee weken rond is, maar soms ook langer dan vier weken duurt. Dit hangt van veel factoren af.

Wat moet ik aanleveren om een webtekst te laten maken?

In een oriënterend gesprek vooraf bespreken we wat er nodig is om aan de slag te kunnen. Onze SEO copywriter Daniëlle heeft een vragenlijst waarmee zij vervolgens aan de slag kan. Deze vragen dienen zo goed mogelijk beantwoord te worden om het beste resultaat te behalen.

Wat is SEO copywriting en waarom is het belangrijk?

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Het is voor bedrijven erg belangrijk dat ze goed vindbaar zijn in de zoekmachine voor Google. Hiermee bereik je je doelgroep. Een goede SEO webtekst is zo opgebouwd dat de website door Google en andere zoekmachine gemakkelijk kan worden gevonden. Google kijkt (onder meer) naar de zoektermen die worden gebruikt op websites en bepaalt op basis daarvan of een website relevant is voor een Google gebruiker. Het is dus zaak om op je website relevante zoektermen te verwerken in je webteksten. Hierdoor zorg je ervoor dat Google juist jouw website vindt als iemand een bepaalde zoekterm invoert. Maar daarmee ben je er nog niet. Want een tekst moet daarnaast ook nog prettig leesbaar zijn. De kans is groot dat een bezoeker van je website snel afhaakt als hij alleen maar kromme zinnen op je website leest waarin krampachtig bepaalde zoektermen zijn verwerkt. Een zin als “Je vindt in onze webwinkel diverse goedkope en leuke damessloffen” komt veel beter over dan “Goedkope sloffen dames kopen kun je in onze webwinkel”. Het is dus belangrijk om zowel goede SEO teksten te schrijven als je website voor de bezoekers prettig leesbaar te houden.

Waarom kiezen voor WebNexus?

Wij onderscheiden ons op verschillende manieren van andere webdesignbureaus. We zijn kleinschalig en hebben daarmee onze persoonlijke aanpak kunnen behouden. Wij zijn geen massa-bureau waarbij er gelijktijdig tientallen projecten lopen. In plaats daarvan proberen wij slechts drie tot vier lopende projecten op hetzelfde moment te hebben. Dit geldt voor zowel webdesign, SEO copywriting als zoekmachine optimalisatie. Hierdoor kunnen wij de tijd nemen voor iedere opdrachtgever. Dit doen we al ruim vijf jaar voor meer dan 150 verschillende opdrachtgevers. Benieuwd wat anderen over ons zeggen? Lees gerust de Google Reviews. We worden beoordeeld met 4.7 sterren.

Andere vragen?

Dan kun je het beste even contact opnemen met Danielle! Stuur ons een berichtje via het contactformulier op onze website en we nemen binnen 24 uur contact met je op. Wij kijken uit naar een prettige samenwerking.

Danielle SEO tekstschrijver
Vraag nu een offerte aan en ontvang binnen 24 uur reactie
Zij gingen je voor: