Wat is een browser?

Wat is een browser?

We zitten bijna allemaal dagelijks op internet en als we iets willen opzoeken typen we het in op de browser. De browser keuze kan echter verschillen, zo gebruiken er mensen Microsoft Internet Explorer, Safari, Mozilla FireFox of Google Chrome. Internetten doen we allemaal, maar wat nu precies een browser is en wat die doet, weten vreemd genoeg maar weinig internetgebruikers. Een browser is een programma dat ervoor zorgt dat je websites op internet kunt bezoeken. Sterker nog, zonder browser kan je niet op het internet komen. Een browser wordt ook wel internetbrowser of webbrowser genoemd.

Mijn browser?

Browsers verschillen van elkaar wat betreft functionaliteiten en surfgemak. De meeste browsers hebben met elkaar gemeen dat ze websites onthouden die al eens eerder zijn bezocht, dat ze automatisch inloggegevens invoeren en dat ze je datagebruik analyseren om zo aanbevolen sites te optimaliseren. Verder hebben de meeste browsers opties om bepaalde zaken te personaliseren, hierbij kan gedacht worden aan de standaard zoekmachine, aangepaste favorietenbalk en diverse applicaties die in de browser gedownload kunnen worden. Een browser keuze kan belangrijk zijn en verschil maken, zo werken bepaalde sites beter in bepaalde browsers. Mocht een bepaalde site niet goed laden dan is het ook altijd aan te bevelen om dezelfde site in een andere browser nog een keer te laden en om te checken of de site het ook in de andere browser niet doet. Het is sowieso aan te bevelen om twee browsers op uw PC, laptop of mobiel te hebben staan.

Browser adresbalk?

Een browser navigeert je over het web of anders verwoordt je kunt surfen op het internet door het webadres van een website in de adresbalk van de browser in te voeren. Een browser is ervoor om de gevonden webpagina’s zo optimaal mogelijk te laten zien. De browser maakt het surfen een stuk gemakkelijker door bepaalde tools. Zo kun je voorruit en weer achteruit surfen aan de hand van knoppen. Als je meerdere sites tegelijkertijd wil bezoeken, kun je meerdere tabbladen openen. Dit kan allemaal door je browser.

Wat is de beste of snelste browser?

Het is heel persoonlijk welke browser iemand ervaart als de beste en snelste. Hier kun je uiteraard achter komen door meerdere browsers een tijdje te gebruiken. Uit onderzoek blijkt dat Firefox op dit moment de snelste browser is. Google Chrome blijkt de beste browser te zijn. Maar dit blijft zeer persoonsgebonden.