Wat is de http error 500 WordPress?

Wat is de http error 500 WordPress?

Elke website-eigenaar dan wel beheerder krijgt er helaas weleens mee te maken een ‘http error 500-melding’. Als het zich voordoet, lijkt het zich ook nog eens op het meest ongelukkige moment af te spelen. Er telt op dat moment maar één ding: hoe krijg je je WordPress site weer zo snel mogelijk online. Vanaf het moment dat je site de lucht uit is, kunnen bezoekers je website niet op en verlies je potentiële klanten. Hier moet aan toegevoegd worden dat het er onverzorgd en onbetrouwbaar uitziet als je website (tijdelijk) niet bereikbaar is. Het kan immers mogelijk veel zeggen over je bedrijf en als je site de lucht uit is, tast dit het imago aan.

Wat betekent de http error 500 WordPress precies?

Een 500 error heeft eigenlijk van alles te maken met het bekende ‘zender/ontvanger-model’. Als je namelijk een site bezoekt, wordt er door je browser (waarop je de site wil bezoeken) een verzoek verstuurd naar de server, waar de website wordt gehost. Als het goed is (en je site het doet) accepteert de server het verzoek en stuurt het de opgevraagde bronnen terug. Je bezoeker ziet je website. Hierbij hoort dan een HTTP-statuscode van 200. Een statuscode is een methode om de bezoeker in te lichten over de status van zijn verzoek. Een HTTP-statuscode van 500 geeft aan dat er iets is misgegaan. Het betekent dat de server een onverwachte status tegenkwam dat het uitvoeren van het verzoek heeft verhinderd. Er is heel een scala aan codificaties om te http error 500 aan te geven. Ze komen echter wel op hetzelfde neer. Zo bestaan er de volgende type meldingen: ‘HTTP 500’, ‘500 Internal Server Error’, ‘HTTP 500 – Internal Server Error’ en ‘500 Internal Server Error – Sorry, er is iets fout gegaan.’

Een http 500-error oplossen?

In de meeste gevallen komt een http error 500 niet zomaar uit het niets. Het heeft vaak te maken met aanpassingen die recentelijk door jou of een van de andere beheerders op je site zijn gemaakt. Het is dan ook altijd aan te raden om voordat je wijzigingen doorvoert op je site een backup te maken. Doet zich immers een 500-melding voor, dan kun je de backup terugzetten en hoogstwaarschijnlijk is er dan geen sprake meer van de 500-melding.

De moeilijkheid aan het oplossen van de http 500 error is de veelzijdigheid aan oorzaken. Zeker als je weinig ervaring hebt met de programma’s als code-editor en FTP kan het oplossen van een http 500 error erg complex zijn. De foutmeldingen geven indicaties, maar op het web zal je niet altijd een standaardoplossing tegen komen.