Wat is de beste webshop software?

3 november 2021 | Leestijd: 4 minuten

Op het moment dat je een webshop start, is het wel zaak dat je gebruik maakt van de juiste webshop software. Uiteindelijk bepaalt de software namelijk grotendeels hoe de webshop eruit komt te zien. En wat de specifieke functionaliteiten van de webshop gaan zijn. In dit artikel gaan we dan ook dieper in op de beste webshop software die er op dit moment beschikbaar is. Zo ben je ook met jouw webshop in staat om de juiste keuzes te maken.

Voordelen van goede webshop software

Goede webshop software heeft een hoop te bieden voor webshops. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je wat tijd en moeite steekt in het vinden van de optimale optie. Hier ga je onder andere de volgende voordelen uit zien te halen:

  • Hoge snelheid: Allereerst is het natuurlijk fijn om een snelle website te hebben. Een website waarop mensen meteen kunnen vinden wat ze zoeken. Dit zorgt er namelijk voor dat ze niet zomaar afhaken. Hoe sneller een website is, hoe meer tevreden een bezoeker over het algemeen is. Het is daarom van belang dat de beste webshop software op het gebied van snelheid in ieder geval goed scoort. 
  • Duidelijke interface: Daarnaast ligt er voor de beste webshop software ook een belangrijke nadruk op een duidelijke interface. Als er namelijk iets is waar de gemiddelde bezoeker van een website een hekel aan heeft, dan is het wel onduidelijkheid. Het moet in principe met één blik duidelijk zijn waar alles staat. Zodoende raakt een bezoeker niet verward of gefrustreerd. Een gebruiksvriendelijke webshop heeft meteen al een stuk grotere kans om uiteindelijk te slagen. 
  • Goede vindbaarheid: Verder moet goede webshop software zoekmachine vriendelijk zijn. Uiteindelijk gaat het er namelijk in de eerste plaats om dat je bezoekers richting jouw webshop weet te krijgen. Het komt dan extra goed van pas wanneer een zoekmachine als Google besluit om jou zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te laten verschijnen. Dit doet Google echter niet zomaar. Het houdt rekening met meerdere factoren die bepalen hoe goed jouw webshop in elkaar zit. Hoogwaardige webshop software houdt hier rekening mee. 
  • Mobielvriendelijk: Dan is er nog de mate waarin webshop software mobielvriendelijk is. Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen namelijk hun smartphone om over het internet te surfen. Het kan dan absoluut niet meer zo zijn dat je webshop hier geen rekening mee houdt. Dat alles een verkeerde vorm of een verkeerde plek heeft wanneer je de webshop op de smartphone bekijkt. De beste webshop software is tot in de details geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. 
  • Ondersteunt meerdere betaalopties: Tot slot is er nog één ander belangrijk onderdeel waar goede webshop software aan moet voldoen. En dat is het ondersteunen van zoveel mogelijk betaalopties. Verschillende mensen zullen op verschillende manieren hun betaling willen voldoen. De een betaalt bijvoorbeeld het liefst via iDeal, terwijl de ander de voorkeur geeft aan betaling met de creditcard. Tegenwoordig is de meeste webshop software hier wel op bedacht.

Al met al dus meerdere punten waar we op letten. De beste webshop software gaat dan zeer waarschijnlijk de software zijn die op deze punten het beste scoort. Wanneer je alle sterke punten bij elkaar optelt, steekt die software er bovenuit.

De beste webshop software

In de praktijk blijkt het niet zo makkelijk te zijn om één duidelijke winnaar te kiezen. Dit heeft simpelweg te maken met waar je precies naar op zoek bent. Als snelheid voor jou bijvoorbeeld de hoogste prioriteit heeft, dan kom je mogelijk op andere webshop software uit dan wanneer je mobielvriendelijkheid het meest waardeert.

Aan de hand van uitgebreid onderzoek is gebleken dat webshop software pakketten dus afwisselende sterke punten hebben. Dit is op de volgende manier verdeeld:

  • Beste gratis webshop software: JouwWeb
  • Beste MKB webshop software: Lightspeed
  • Beste internationale webshop software: Shopify
  • Webshop software met meeste functionaliteiten: Shopware

Je ziet dat de gemiddelde webshop goed presteert dankzij Shopify. Shopify is er speciaal op gebouwd om het runnen van een webshop zo makkelijk mogelijk te maken. Daarbij heb je de mogelijkheid om een proefperiode van 14 dagen te starten. Precies genoeg om te ontdekken of het inderdaad de software is waar jij naar op zoek bent. Anders heb je altijd nog de mogelijkheid om een andere te proberen!