Boekhoudprogramma's

Top 5 beste boekhoudprogramma’s

Waar boekhouden vroeger nog op fysieke wijze ging, is dit tegenwoordig allang niet meer zo. Er zijn steeds meer boekhoudprogramma’s beschikbaar gekomen die boekhouden sneller, overzichtelijker en efficiënter maken. De technologische vooruitgang van de afgelopen paar decennia heeft vooral op dit gebied een enorm positief effect gehad. Het is daarom eigenlijk ook niet meer dan logisch dat je als bedrijf kiest voor een boekhoudprogramma om de boekhouding op orde te krijgen.

De enige uitdaging die je dan nog tegenkomt, is het moeten kiezen van een van de beschikbare boekhoudprogramma’s. Er zijn er namelijk nogal wat. Om je hierbij een beetje te helpen, stellen we bij deze een lijst samen van de top 5 beste boekhoudprogramma’s van dit moment:

1. Exact

Exact neemt het grootste deel van de administratieve werkzaamheden uit handen door bijvoorbeeld patronen te zien in gemaakte keuzes. Hierdoor is dit boekhoudprogramma in staat om alvast te voorspellen welke handelingen je nodig gaat hebben. Dit boekhoudprogramma staat er dan ook om bekend dat het je enorm veel tijd uit handen neemt. Exact is een van de meest populaire keuzes voor accountants binnen bedrijven.

De grootste voordelen betreffen:

 • Tijdwinst: Het gaat enorm veel tijd schelen wanneer je voor Exact kiest. De mate van efficiëntie stelt je als bedrijf in staat om extra tijd aan andere werkzaamheden te besteden.
 • Simpele facturatiemethodes: Daarnaast zijn de facturatiemethodes dermate vereenvoudigd, dat iedereen dit heel makkelijk onder de knie heeft.
 • Uitgebreide integratiemogelijkheden: Een laatste grote voordeel is de mogelijkheid tot integratie met meer dan 220 verschillende zakelijke softwareprogramma’s.

Prijs: €39 per maand

2. Visma

Een tweede toevoeging aan deze lijst is het boekhoudprogramma Visma. Visma eAccounting is een van de meest complete programma’s die er op dit gebied te vinden zijn. De mogelijkheden tot boekhouden en factureren zijn onbeperkt. Daarbij is de prijs aan de lage kant met €16 per maand, terwijl je dan wel gelijk alles geregeld hebt. Dit houdt namelijk zelfs in dat er de mogelijkheid is om een mobiele app te gebruiken.

De grootste voordelen van Visma als online boekhoudprogramma zijn:

 • Gebruiksvriendelijke interface: Het wordt als zeer prettig ervaren dat Visma eAccounting zo’n overzichtelijke interface heeft. Dit maakt het makkelijk om te gebruiken en bevordert daarmee de gebruikerservaring aanzienlijk.
 • Toereikende klantenservice: Mocht je op bepaalde momenten met vragen komen te zitten, dan is dat geen probleem. De klantenservice van Visma staat bekend als een van de beste en meest klantvriendelijke die er zijn.
 • Bankkoppeling mogelijk: Een derde grote voordeel is het feit dat er een bankkoppeling mogelijk is. Met deze bankkoppeling worden bankafschriften automatisch ingelezen in de online boekhouding. Dat scheelt weer een hoop werk.

Prijs: €16 per maand

3. MoneyMonk

MoneyMonk is speciaal in het leven geroepen voor zzp’ers die aan dienstverlening doen. Het is geoptimaliseerd om facturen en banktransacties met één klik op de knop te verwerken. Bovendien is er ook bij MoneyMonk verregaande ondersteuning bij vragen en problemen. Je kunt dit zien als een meer persoonlijke vorm van online boekhouden.

De voordelen zijn:

 • Perfect voor zzp’ers: MoneyMonk is volledig afgestemd op de zzp’er. Deze totaaloplossing is precies wat de gemiddelde zzp’er nodig heeft. Mocht je hieronder vallen, dan hoef je eigenlijk al niet meer verder te zoeken.
 • Verregaande ondersteuning: Een van de sterkste pluspunten is het feit dat je toegang hebt tot verregaande klantondersteuning. Je wordt altijd geholpen.
 • Meerdere malen uitverkozen tot beste boekhoudprogramma: MoneyMonk is maar liefst 4x uitgeroepen tot beste boekhoudprogramma voor zzp’ers. Een zeer positieve indicatie.

Prijs: €10 per maand

4. DigiBTW

Ook DigiBTW is een vorm van online boekhouden, speciaal afgestemd op zzp’ers. Dit is dan ook meteen de belangrijkste concurrent van MoneyMonk. Dit online boekhoudprogramma stelt je volledig in staat om zelf de boekhouding te regelen. Het omvat alles van factureren en urenregistratie tot aan rittenregistratie en btw-aangiftes.

De volgende voordelen zijn van toepassing:

 • Compleet pakket: Met DigiBTW heb je in één klap alles in huis wat je qua boekhouding nodig hebt als zzp’er.
 • Snelle facturatie: Als zzp’er ga je erg blij zijn dat je niet veel tijd kwijt bent aan het verzorgen van de facturatie.
 • Goedkoop: DigiBTW kost je alles bij elkaar maar €10 per maand. Een relatief kleine investering, waar je veel voor terug krijgt.

Prijs: €10 per maand

5. e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl maakt online boekhouden eenvoudiger dan ooit tevoren. Ook bij dit online boekhoudprogramma regel je alles van facturatie tot aan urenregistratie. Bovendien is er toegang tot ondersteuning per telefoon of via de mail. Met de handige koppelingen die erbij komen kijken ervaar je al met al een zeer groot gebruiksgemak.

De voordelen van e-Boekhouden.nl als online boekhoudprogramma:

 • Gratis voor startende ondernemers: De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis. Ideaal dus wanneer je in het begin de kosten wil drukken.
 • Erkend door Belastingdienst: Aangezien dit online boekhoudprogramma is erkend door de Belastingdienst, weet je zeker dat je een goede keuze maakt.
 • Behulpzame ondersteuning: Kom je er even niet uit? Stel dan gerust je vraag aan de goed bereikbare helpdesk.

Prijs: Eerste 15 maanden gratis (daarna €7,95 per maand)