Een nieuwe online uitstraling voor Zorgbelang Groningen

Over Zorgbelang Groningen

Zorgbelang Groningen behartigt de belangen van iedereen in de provincie Groningen die gebruik maakt van zorg. Met als leidraad: positieve gezondheid, zodat ook inwoners met een ziekte of beperking een fijn leven kunnen hebben.

Situatie

De website was aan vernieuwing toe. Zeker op het gebied van toegankelijkheid was de website niet toereikend. Daarnaast was de website niet helemaal AVG-compliant. Er was behoefte aan een volledig nieuwe look-and-feel, inclusief nieuwe teksten.

Oplossing

De website moest overzichtelijk worden voor drie doelgroepen: inwoners, gemeenten en zorgaanbieders. Met dit in het achterhoofd hebben we de website een nieuwe structuur en ontwerp meegegeven.

Zorgbelang Groningen hecht veel waarde aan de toegankelijkheid van de website. Daar hebben we extra op gelet. De website maakt gebruik van een voorleesfunctie en heeft contrasterende kleuren. Daarnaast heeft de website duidelijke beeldmerken en een aanpasbare lettergrootte.

In 2020 hebben we met WebNexus de nieuwe website van Zorgbelang Groningen gerealiseerd. Wij zijn heel tevreden over het traject én het eindresultaat. Vanaf de start tot en met de oplevering was er een fijne samenwerking: WebNexus dacht mee, voelde aan wat wij wilden en kwam met mooie oplossingen. Ook werd snel gereageerd op onze vragen en opmerkingen. Dat is ook nu – bij onderhoud en eventuele aanpassingen – het geval. WebNexus zet net dat stapje extra!
Renate van Zorgbelang
Renate van Peet
Zorgbelang Groningen
Bekijk website
https://www.zorgbelang-groningen.nl/
Zorgbelang Groningen