150+ geslaagde projecten
T500 Young Talents 2019 & 2021
6+ jaar actief in heel Nederland
4.9 / 5 sterren | 60+ reviews

Wie zijn we

Resultaatgedreven Online Marketing in Groningen

Online marketing bureaus zijn er in alle soorten en maten. In Groningen zijn er meer dan 50+ online marketing bureaus gevestigd. Veel organisaties willen graag hun online vindbaarheid verhogen maar zien door de bomen het bos niet meer. Wij proberen het makkelijk te maken. Samen gaan we in gesprek hoe we tot het beste resultaat kunnen komen. Daarbij stellen we eerst vast wat het doel is en kijken we vervolgens hoe we dit doel kunnen bereiken. In sommige gevallen ontwikkelen we een nieuwe website en in andere gevallen gaan we gelijk aan de slag met zoekmachine optimalisatie, het opzetten van een zoekmachine advertentiecampagne of kijken we naar een social media strategie. In alle situaties is het maatwerk en lichten we de mogelijkheden in een persoonlijk gesprek toe.

Team WebNexus

SEO (Zoekmachine Optimalisatie)

Sinds de oprichting van WebNexus is zoekmachine optimalisatie altijd een belangrijke focus geweest. De kans is groot dat je deze pagina in Google gevonden hebt door op een zoekterm als ‘Online marketing bureau Groningen’ te zoeken. Dit maakt precies duidelijk waarom zoekmachine optimalisatie zo belangrijk is. Door webteksten te optimaliseren, een goede website structuur op te zetten en ook de autoriteit van websites te verhogen (middels linkbuilding) maken wij websites vindbaar in Google. Let wel: dit is een strategie van de lange adem. Verwacht niet binnen twee maanden resultaat te zien. Het verbeteren van organische posities in Google heeft tijd nodig. Wij proberen vooraf een inschatting te maken op welke termijn we resultaat verwachten. Zo maken we vooraf altijd een plan van aanpak waarin we specificeren hoeveel maanden we nodig verwachten te hebben voordat er significant resultaat geboekt zal worden.

Zoekmachine optimalisatie

SEA (Zoekmachine adverteren)

Wil je binnen een paar dagen al bezoekers naar je website? Dan is zoekmachine optimalisatie vaak geen goede optie. Daar waar zoekmachine optimalisatie een strategie van de lange adem is, kan je door te adverteren in Google al binnen een paar dagen bezoekers naar je website krijgen. Daarbij betaal je advertentiekosten die je van tevoren kunt bepalen. Zo kun je een limiet per klikkosten instellen waarbij je dus precies weet hoeveel je betaalt om een bezoeker naar je website te sturen. Door vervolgens verder te sturen op klikprijzen, zoektermen en biedstrategieën werken we toe naar een optimale campagne. Deze sturen we maandelijks bij op basis van nieuwe kansen en daarbij scherp de concurrentie in de gaten houdend.

SEA Google Adverteren

Social media marketing

Voor sommige niches kan het daarnaast interessant zijn om ook op social media platformen te adverteren. Denk daarbij aan Facebook, Instagram en LinkedIn. Daarnaast werken we ook samen met marketingbureaus die bedreven zijn in het opzetten van Snapchat campagnes. We kijken waar jouw doelgroep zich bevindt en sturen vervolgens aan op een succesvolle social media campagne. Uiteraard monitoren we dagelijks de behaalde resultaten en sturen we bij waar nodig.

Social Media Adverteren

Online Marketing Bureau WebNexus

Onze klanten

Sinds 2015 werken we vanuit Groningen voor klanten door het hele land. Vanaf 2020 zijn we ook gevestigd in Utrecht om onze klanten nog beter te kunnen helpen.

Boris van WebNexus heeft mij erg goed geholpen. De samenwerking is erg fijn en het werk dat ze doen is uitstekend!
Nolan Rook Jett Media Groningen
Nolan Rook
Jett Media
Joep van WebNexus heeft mij erg goed geholpen. De samenwerking is erg fijn en het werk dat ze doen is uitstekend.
Ilse Mennen Brainnetwork
Ilse Mennen
Brainnetwork
Zeer flexibel en snelle response in combinatie met uitstekend web design maken WebNexus een geweldige partner!
Mert Erdotex
Mert Ozturk
Erdotex Group B.V.
We werken voor onder andere…

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Bij zoekmachine adverteren koop je advertentieruimte op Google en verschijnt je website onder het kopje met advertenties en betaal je per klik aan Google. Bij zoekmachine optimalisatie betaal je geen klikkosten en scoor je hoog in Google in het ‘organische’ deel omdat Google jouw website als meest relevant en autoritair ziet voor de zoekterm. Dit kun je alleen bereiken door betere teksten op je website te hebben, een gebruiksvriendelijkere website en een goede reputatie te krijgen.

Hoe lang duurt een SEO-traject?

Hoe lang een SEO-traject duurt hangt geheel af van zowel de uitgangssituatie als de doelen. Wanneer je reeds een goede website hebt, enige backlinks al hebt verkregen en goede wetteksten hebt, dan is het minder werk om de website te optimaliseren. We kunnen dan gelijk meer aandacht besteden aan het verbeteren van de reputatie van de website middels lintbuilding. Daarnaast geldt ook dat de duur van het traject afhangt van de gewenste resultaten. Wanneer je op een zoekwoord wil scoren waar nog niet heel erg veel concurrentie zit, dan zal het traject eerder afgerond zijn dan wanneer je in een zeer concurrerende markt wil scoren. We maken vooraf altijd een prognose van de verwachte trajectduur. Dit is slechts een inschatting, maar geeft wel een goed beeld van de trajectduur.

Wat zijn de kosten van SEO, SEA en Social Media Marketing?

Ieder project is maatwerk. We denken mee wat er mogelijk is binnen je budget. Wanneer je een grootschalige campagne wil uitzetten, zijn de opzet- en maandelijkse beheerkosten hoger dan wanneer je slechts één gerichte advertentie wil laten lopen. Schroom niet om contact met ons op te nemen en een vrijblijvende offerteaanvraag te doen. Wij denken altijd graag mee met de mogelijkheden.

Hoe verloopt een SEO/SEA traject?

Op basis van een eerste gesprek doen wij een concreet en scherp voorstel. Daarin lichten we toe wat we voor je kunnen doen, welk prijskaartje daar aan hangt en hoe lang de trajectduur is. Als dit voorstel in lijn is met je verwachtingen, gaan we graag voor je aan de slag. Daarbij hebben we maandelijks meerdere contactmomenten waarin we resultaten delen, mogelijkheden bespreken en zo gezamenlijk de beslissingen maken die het beste zijn voor jouw organisatie.

Waarom kiezen voor WebNexus?

Wij onderscheiden ons op verschillende manieren van andere webdesignbureaus. We zijn kleinschalig en hebben daarmee onze persoonlijke aanpak kunnen behouden. Wij zijn geen massa-bureau waarbij er gelijktijdig tientallen projecten lopen. In plaats daarvan proberen wij slechts drie tot vier lopende projecten op hetzelfde moment te hebben. Hierdoor kunnen wij de tijd nemen voor iedere opdrachtgever. Daarnaast zijn er op dit moment veel ‘cowboy’ webdesignbureaus die het aan specialistische kennis ontbreekt. Dit zijn bedrijven die voor iedere klant hetzelfde template gebruikt, twee kleuren aanpast, teksten eropzet en de website live zet. Wij proberen ons te onderscheiden door unieke websites te bouwen met een aansprekend design waarbij functionaliteit voorop staat. Een resultaatgedreven website zonder te veel ditjes en datjes, maar met snelle laadtijden. Door onze actuele kennis zorgen we ervoor dat jij je concurrent voor blijft. Dit doen we al ruim vijf jaar voor meer dan 150 verschillende opdrachtgevers. Benieuwd wat anderen over ons zeggen? Lees gerust de Google Reviews. We worden beoordeeld met 4.7 sterren.

Werken jullie met langdurige contracten?

Wij geloven in onze diensten en hanteren slechts kortlopende contracten. Kortom, je zit maximaal 3 maanden vast aan een SEO/SEA traject, aangezien dat de minimale duur is om enig resultaat te behalen. Na deze periode kan je maandelijks opzetten zonder dat we nog extra kosten rekenen. Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel. Doordat we niet met langdurige (jaarlijkse) contracten werken, zorgen we ervoor dat we er iedere maand het maximale aan doen om mooie resultaten te boeken. Hierdoor zorgen we dat je de concurrentie voorblijft 😉

Joep Franssen
Vraag nu een offerte aan en ontvang binnen 24 uur reactie van Joep