Online Geld Verdienen

25 december 2018 | Leestijd: 6 minuten

Iedereen zoekt manieren om geld te verdienen. De meeste mensen gaan naar school, laten zich opleiden in een interessant vakgebied en gaan vervolgens aan de slag bij een bedrijf. Anderen kiezen ervoor om zelf een bedrijf te starten en weer anderen blijven eeuwig student. Alleen.. Iedereen heeft geld nodig om te kunnen leven en daarom leek het ons interessant om een blog te schrijven over de manieren om online geld te verdienen.

Betrouwbare manieren om online geld verdienen.

Vaak vragen mensen zich af of het wel echt mogelijk is om online geld te verdienen. Ze vragen zich af in hoeverre websites wel betrouwbare informatie verspreiden over de mogelijkheden om via internet een extra inkomstenbron te verwerven. Voordat het webdesignbureau WebNexus werd opgericht en ik besloot websites te gaan maken, was ik al druk bezig om te zoeken naar online inkomstenbronnen. Zo ben ik ooit begonnen met het schrijven van artikelen op het platform Plazilla. Dit was een geweldige ervaring. Ik schreef voornamelijk over top 10 lijstjes, omdat ik zag dat er veel gegoogled werd op termen als ‘Top 10 dingen om te doen als het regent’. Dit waren vrij laagdrempelige artikelen waar ik wel dagelijk bezoekers op binnenhaalde. Doordat deze platformen advertenties hadden, kreeg ik een commissie zodra mensen klikte op de advertenties bij deze artikelen. Zo heb ik ooit een blog geschreven over de Stemwijzer genaamd ‘Stemwijzer invullen 2012’ waarop meer dan 200.000 bezoekers in een paar dagen kwamen en ik een leuke som geld aan overhield.

Online Geld Verdienen

Is er zoiets als ‘snel online geld’?

Dit is altijd gevaarlijk: er bestaat niet zoiets als ‘snel geld’ dat je op een eerlijke manier kunt verdienen. Mensen die in een dagje rijk willen worden, kunnen dit helaas ook niet via het internet realiseren. Uitzonderingen natuurlijk daar gelaten, maar zelfs bij het investeren in bitcoin heb je toch wel meer dan een paar dagen moeten wachten voordat je een aanzienlijk rendement kon boeken. Als je via internet een mooi inkomen wil opbouwen, zal dat een investering van tijd zijn en is het een bezigheid van de lange adem.

Makkelijke manieren om online wat bij te verdienen..

Er zijn natuurlijk een aantal simpele manieren om wat geld te verdienen. Zoals ik eerder al noemde, kan je leuk bijverdienen door te schrijven van artikels op platformen zoals infonu.nl. Wees echter wel realistisch en verwacht niet dat je eerste artikeltje een goudmijntje wordt waarna je niet meer hoeft te werken. Zodra je een aantal goede artikelen hebt staan die een gat in de markt dekken (wat zoekopdrachten betreft), kan het wel degelijk gaan lonen. Zo werken ‘Top 10’ lijstjes nog steeds goed, maar is het tegenwoordig wel lastiger om hoog te scoren op competitieve zoektermen dan voorheen (toen er nog minder websites waren). Een andere manier om makkelijk wat bij te verdienen, is door het invullen van online enquetes. Een andere optie is om bijvoorbeeld te kijken naar de mogelijkheden om geld te verdienen met behulp van YouTube.

Hoe verdien je geld met YouTube?

YouTube is een platform dat enorme kansen biedt voor creatievelingen. Er zijn tal van YouTube kanalen die dagelijks miljoenen kijkers trekken en die de oprichters van dergelijke kanalen financieel onafhankelijk heeft gemaakt. Een mooi voorbeeld is het YouTube kanaal ‘What’s Inside‘. Dit kanaal laat zien wat er binnenin objecten zit. Een supersimpel concept waarbij je alleen een product, een camera en gereedschap nodig hebt. De video’s trekken enorm veel kijkers en de oprichters van het kanaal verdienen via deze methode erg veel geld. Het is de kunst om je in een niche te bevinden die vernieuwend is of het beter doet dan bestaande concurrenten.

YouTube

Geld verdienen met Facebook of Instagram

Ook via Facebook of Instagram kan je geld verdienen. Er zijn veel Facebook en Instagram pagina’s die door creatieve berichten te delen een gigantisch bereik genereren. Zo zijn er veel pagina’s die bijvoorbeeld leuke grappen delen of interessante nieuwsupdates doen. Door een Facebook of Instagram pagina op te starten, je doelgroep te vinden en creatieve berichten te plaatsen kan je pagina groeien in aantal likes, volgers en exposure. Naarmate een kanaal groter wordt en meer mensen bereikt, kan het een interessant kanaal worden voor webshops om bijvoorbeeld hun producten te promoten. Kortom, attention = money. Zodra je consumenten kunt bereiken met een online kanaal kan je relevant worden voor adverteerders. Zo zijn er talloze fashion pagina’s die zo nu en dan een nieuw merk promoten tegen een passende vergoeding.

Facebook en Instagram

Geld verdienen met een webshop

Naast de eerdergenoemde manieren kun je ook geld verdienen door het runnen van een webshop. Deze methode passen wij zelf ook toe door niet alleen websites voor klanten te maken, maar ook zelf te participeren in webshops. Zo heb ik zelf een rollator webshop opgezet. Door een goede webshop te hebben, een slimme marketing en goede leveranciers te hebben, kan dit een lucratieve business zijn.

Geld verdienen met apps of websites

Als je goed bent in het bouwen van websites of apps kan je dergelijke diensten ook aanbieden aan MKB’ers. Zo ben ik in 2015 begonnen met webdesignbureau WebNexus en bouwen we tegenwoordig websites voor MKB’ers. Er is ook grote vraag naar het bouwen van apps, online marketing en aanverwante activiteiten. Kortom, als je bereid bent je te verdiepen in deze niches kun je al vrij snel aan de slag voor leuke opdrachtgevers.

Rijk worden met affiliate marketing?

Een tijdje geleden interviewden we Jacko Meijaard van de Internet Succes Gids . Hij heeft een affiliate marketing cursus ontwikkeld waarmee hij mensen leert hoe ze online geld kunnen verdienen door het toepassen van affiliate marketing. Hij heeft een bewezen strategie ontwikkeld waarmee hij zelf al meer dan 10.000 euro per maand omzet. Hij is een aantal jaar geleden begonnen met affiliate marketing en wordt op dit moment bechouwd als één van de grote affiliate marketeers. Bij affiliate marketing ben je de schakel tussen de consumenten en een webshop dat een bepaald product wil verkopen. Jij koppelt beide aan elkaar door een linkje te plaatsen op jouw website naar het desbetreffende product. Zodra de bezoeker vervolgens het product aanschaft, krijg je hier een vergoeding (commissie) voor.