Hoe upload je een pdf-bestand op een WordPress website?

3 oktober 2019 | Leestijd: 2 minuten

Je wil graag op je website een Pdf-bestand bestand beschikbaar stellen voor je bezoekers, maar je weet niet hoe je een Pdf-bestand moet uploaden in WordPress. Je hoeft niet getreurd te zijn, want je bent niet de enige die niet precies weet hoe je Pdf-bestanden moet uploaden op je WordPress website. Enigszins merkwaardig wel is dit een veel gestelde vraag onder de beginnende webdesigners en webbeheerders. Wat de vraag enigszins merkwaardig maakt, is dat het antwoord zo simpel en eenvoudig is, gelukkig maar! Het is namelijk al een tijd mogelijk om via de methode zoals je afbeeldingen uploadt ook Pdf’s te uploaden en te plaatsen op je website. Je gebruikt dus eigenlijk simpelweg gewoon de normale afbeeldingen uploader om je Pdf-bestand op je site te lanceren.

Stap 1: Ga naar de pagina of het bericht, waar je het Pdf-bestand wilt plaatsen. Ga vervolgens naar het knopje ‘Media toevoegen’. Dit is het knopje waar je normaliter je afbeeldingen uploadt.

Stap 2: Nu kun je een Pdf-bestand toevoegen zoals je dit normaal gesproken bij een afbeelding zou doen. Dit doe je door via ‘Bestanden uploaden’ of door het bestand vanaf je computer naar het gewenste venster te slepen. Hier verschijnt bij een afbeelding een preview van de afbeelding. Bij een Pdf-bestand verschijnt hier een icoontje van een papier met de titel van het bestand.

Stap 3: Klik vervolgens op de knop ‘Invoegen in bericht’ om het Pdf-bestand in de pagina te plaatsen. Het bestand wordt geplaatst als link, zodra bezoekers op de link klikken, zal het Pdf-bestand tevoorschijn komen. Het is hierbij wel aan te raden om ervoor te zorgen dat de pdf wordt geopend in een nieuw venster. Als het bestand namelijk wordt geopend in hetzelfde venster is er grote kans dat je bezoekers de pagina wegklikken en zo ook niet meer terechtkomen op je website. Hierdoor verlies je dus onnodig door je eigen bestanden bezoekers. Dit kan uiteraard nooit je bedoeling zijn als webbeheerder.