Mailinator

Gratis openbaar mailadres nodig? Gebruik een wegwerpmailadres van Mailinator!

Bij alles wat je op het web doet, heb je mailverificatie nodig. Of het nou een online aankoop betreft, of een akkoordverklaring voor het gebruikmaken van een WiFi hotspot. Zonder mailadres kom je er niet doorheen.

Maar dit lijdt vaak tot irritaties, volle inboxen en een grote rompslomp aan spam. Dat dacht Mailinator ook en daarom hebben ze een geheel nieuw fenomeen in het leven geroepen: gratis openbare mailadressen.

Hoe werkt het?

Vrij simpel. Je geeft bij de desbetreffende partij die om je mailadres vraagt een random, zelfverzonnen mailadres op die eindigt met @mailinator.com. Bijvoorbeeld joep@mailinator.com. Zij zullen vervolgens naar dat mailadres een verificatie versturen. Voor zover bekend terrein en eigenlijk niets anders dan je normale routine.

Vanaf dit punt, moet je op dit mailadres inloggen om de verificatie te voltooien. Hoe doe je dit? Ga eerst naar www.mailinator.com. Hier kun je vervolgens in de box die op de website staat het zelfverzonnen mailadres invoeren (zie onderstaande afbeelding).

Mailinator

Zodra je op ‘go’ klikt, voert mailinator de rest van de magie uit. Zij kijken of er op dat random mailadres een bericht binnen is gekomen. Zo ja, dan zullen zij de mailing laten zien die ze ontvangen hebben.

Mailinator spam mail

Aan jou is het dan alleen nog zaak om de verificatie uit te voeren en klaar is Kees. Het is vrij eenvoudig, maar kan je een hoop stress en spam schelen. Bovendien is het gratis en openbaar toegankelijk. Kortom, geen addertjes, maar wel een hele praktische tool.

Heb je een website design nodig? Ook dan zit je bij ons goed. Wij bouwen websites voor ondernemers uit onder andere ondernemers uit HeerlenHengeloHoogeveenHoornLeeuwarden,Leiden en Lelystad.