Besparen als bedrijf

Bedrijfskosten drukken? Hoe doe je dat? Onze ervaring #3

In vervolg op deel #2. Lees daarnaast ook onze blog over online geld verdienen.

Wel of geen zakelijke rekening?

Dit is ook een dubieuze kwestie. Een privé rekening zakelijk gebruiken, mag, maar niet in alle gevallen. Zelf heb ik geleerd dat een bedrijf dat je hebt geregistreerd met je eigen naam als bedrijfsnaam, geen zakelijke rekening behoeft. Je kan dus in sommige gevallen gebruikmaken van een privé rekening wat je kosten kan besparen. Voor een zakelijke rekening betaal je in veel gevallen een percentage aan transactiekosten over zowel ingaande als uitgaande betalingen. Door een privé rekening zakelijk te gebruiken, kan je deze kosten drukken.

Echterm de bank zal bij een zakelijke transactiestroom je al snel attent maken op het feit dat je eigenlijk een zakelijke rekening moet openen. Veel banken hebben gelukkig aanbiedingen waarbij je het eerste jaar geen kosten betaald en je hier dus geen nadelen van ervaart. Wij zijn zelf privé begonnen, maar hebben al snel een zakelijke rekening geopend omdat dit professioneler oogt en koppelingen met Moneybird (ons boekhoudsysteem) mogelijk maakt.

One time payments of abonnementen?

Wij schaffen vaak producten aan waar we twee constructies voor kunnen hanteren. Ofwel we schaffen een module / tool zoals een websitethema tegen een maandelijks terugkerend, laag tarief aan of we maken een one time payment voor een lifetime licentie. We kiezen vaak voor dat laatste. Een abonnement tegen een laag tarief klinkt interessant, maar de kosten lopen al snel uit de klouwen en dan blijft het drukken op je uitgaande geldstroom.

Tip: verkies lifetime licenties boven abonnementsconstructies